Actualitate

VIDEO Clujeanca Ilinca Băcilă şi Alex Florea au câştigat finala naţională Eurovision. UPDATE Dezvăluire "bombă" a compozitorului piesei

Clujeanca Ilinca Băcilă, în duet cu Alex Florea, a câştigat finala Eurovision România transmisă în direct duminică seară de TVR 1, în urma voturilor publicului, cu piesa "Yodel it", compozitor Mihai Alexandru, textier Alexa Niculae.

FOTO Ilinca Băcilă a izbucnit în lacrimi după anunţul câştigător. Printscreen TVR 1 FOTO Ilinca Băcilă a izbucnit în lacrimi după anunţul câştigător. Printscreen TVR 1

UPDATE (0.13) Compozitorul piesei "Yodel it", Mihai Alexandru, a ţinut să facă o dezvăluire în legătură cu traseul piesei "Yodel it". "Spun ceva în premieră, nici presa internaţională nu ştie. Piesa a fost făcută iniţial pentru Elveţia, pentru trupa Timebelle (care a câştigat selecţia naţională din ţara respectivă, cu solisat româncă Miruna Mănescu, n.red.), trebuia să o ataşez pe Ilinca la acel proiect, eu am propus-o şi pe Miruna (pentru melodia cântată în cele din urmă de trupă, n.red.) Ei au primit o piesă din Suedia, au renunţat la noi, la proiectul nostru, aşa că  am rămas cu piesa şi a trebuit să fac ceva cu ea" a explicat compozitorul la conferinţa de presă de după anunţarea câştigătorilor selecţiei naţionale Eurovision.

UPDATE (23.58) "Nu îmi vine să cred că ţin trofeul în mână, este minunat, sunt foarte emoţionată", a spus Ilinca Băcilă la conferinţa de presă de după finala Eurovision România. Colegul ei de scenă, Alex Florea şi-a găsit cuvintele cu greu. "Cel mai dificil moment şi cel mai frumos a fost pe scenă când am încercat să dăm tot ce putem", a transmis Ilinca.


ŞTIREA INIŢIALĂ Cei doi solişti, ajunşi în finală cu punctaj maxim din partea juriului de specialitate din semifinală, cu melodia "Yodel it", i-au convins şi pe telespectatori şi au strâns cele mai multe voturi în finala organizată duminică seară, în care au ajuns zece concurenţi.

Alex a ridicat-o în braţe pe Ilinca, iar artista din Cluj, în vârstă de doar 18 ani, a izbucnit în lacrimi: "Tată te iubesc, mamă te iubesc, vă iubesc pe toți", au fost primele cuvinte ale tinerei, care i-a mulţumit lui Mihai Trăistariu, care a ocupat locul secund şi care în trecut i-a acordat un premiu special la un concurs din Băile Herculane, care a marcat un moment de cotitură în evoluţia publică a artistei.


CITEŞTE şi Povestea Ilincăi Băcilă, clujeanca din finala naţională Eurovision. Cine este vedeta pe care o „idolatrizează”

Primii trei clasaţi în finală, în urma voturilor au fost: Ilinca şi Alex Florea -  (10.377 de voturi), Mihai Trăistariu (5201), Instinct (3.063).


Următorii clasaţi au fost, în ordine: Maxim, Xandra, Cristina Vasiu, Ramona Nerra, Eduard Santha, Tavi Colen şi Emma, Ana Maria Mirică. 

Ilinca Băcilă şi Alex Florea vor reprezenta România în semifinalele concursului internaţional Eurovision în luna mai la Kiev. Dacă vor depăşi faza respectivă, cei doi vor concura în finala concursului Eurovision din 2017

abonare newsletter